Netwerk Vrouwen Bouwen Wonen

Netwerk Vrouwen Bouwen Wonen

regio Amsterdam

Tips

Op deze pagina delen we tips voor activiteiten in en om Amsterdam en voor publicaties die aansluiten bij het werkveld van de leden van Vrouwen Bouwen Wonen. Volg activiteiten en actualiteiten ook via onze LinkedIn-groep.

Spel & Stad

De tentoonstelling Playing Architecture – het spel om de stad onderzoekt de boodschappen en verhalen die in analoge en digitale spellen besloten liggen en laat zien wat deze voor de architectuur kunnen betekenen. Je kunt dit spelenderwijs ontdekken! Nog tot 28 mei te zien in Arcam.
Ook het Van Eesterenmuseum besteedt dit jaar aandacht aan het thema Spel & Stad.

Liesbeth van der Pol

In de Kunsthal van Almere is de tentoonstelling Met Karakter over het werk van architect Liesbeth van der Pol (bureau Dok Architecten) te zien. Op vrijdagavond 7 april houdt zij een lezing. Verder is ze enkele malen ook op de tentoonstelling aanwezig. Tot 30 juli te zien.

Operatie Wonen – Museum om de Hoek

Het Amsterdam Museum, op de tijdelijke locatie aan de Amstel, blikt terug op een eeuw Amsterdamse wooncultuur. Een kritische reflectie op wonen in heden en verleden in de vier wijken waar de lokale musea zijn gevestigd: de Van der Pekbuurt, De Baarsjes, Slotermeer en het Oostelijk Havengebied. Operatie Wonen, een tentoonstelling als onderdeel van Collecting the City, is te zien tot 21 mei 2023.

Leestips

Websites

  • Wandel vanachter je computerscherm door Atelier Nelly en Theo van Doesburg, de tentoonstelling waarin tot dit najaar zelden of nooit vertoond materiaal uit het archief van de Van Doesburgs te zien was. Deze presentatie met een hoofdrol voor Nelly en veel aandacht voor de atelierwoning in Meudon is online nog steeds te zien.